Servicii medicale pe specialitati Radiologie intervențională

Radiologia intervenţională

Radiologia intervenţională numită şi chirurgia viitorului, este specialitatea aflată la graniţa dintre chirurgie, specialităţile clinice şi imagistică. Are câte puţin din fiecare şi este fascinantă.

Cu ajutorul radiologiei intervenţionale putem să rezolvăm mult mai simplu proceduri care altfel ar necesita o intervenţie chirurgicală agresivă, unde riscurile sunt mai mari iar complicaţiile pot apărea în orice moment.

  • Medici
  • Servicii medicale si preturi
Dr. Pavel-Rareș Nechifor
Dr. Pavel-Rareș Nechifor
Medic primar Radiologie Intervenţională
Radiologie Intervenţională
Terapie Endovasculară
Neuroradiologie Intervenţională
Dr. Sebastian Botezatu
Medic primar Radiologie și Imagistică Medicală
Radiologie intervențională
Neuroradiologie intervențională
Discectomie percutanată minim invazivă
Ecografie generală
Dr. Pavel-Rareș Nechifor
Dr. Andrei Florin Bloj
Medic primar Radiologie și Imagistică Medicală
Radiologie intervențională
  Lei
Embolizare fibrom uterin -
Embolizare adenomioza uterina -
Controlul sangerarilor acute / cronice din sfera ginecologica -
Embolizare varice pelvine (sindrom de congestie pelvina) -
Embolizare adenom prostata -
Embolizare varicocel -
Discectomie lombara (alcool) -
Discectomie cervicala (Discogel) -
Vertebroplastie -
Angioplastie venoasa cu balon / stent -
Tromboliza farmaco-mecanica -
  • Embolizarea este procedură minim invazivă recomandată în aproape 90% dintre cazurile de fibrom uterin. Este o procedură care salvează uterul, scade drastic şansele de recidivă, oferind șansa unei sarcini.
  • Embolizarea varicocelului este o tehnică minim invazivă, foarte sigură, care se face ambulatoriu, fără spitalizare. Presupune închiderea venelor varicoase, fără riscuri de complicaţii. În urma acestei proceduri, fertilitatea crește semnificativ în maxim 12 săptămâni.
  • Interventia endovasculară de embolizare a adenomlui de prostată presupune navigarea prin interiorul vaselor de sânge cu scopul de a închide anumite vase de sânge de la nivelul adenomului. În acest fel acesta nu mai este hrănit și involuează.
  • Față de tratamentul cu medicamente, tehnicile moderne de radiologie intervenţională ne permit să tratăm hipertensiunea arterială, nu numai să ameliorăm simptomele. Procedura de denervare renală presupune corectarea totală sau parţială a mecanismelor care conduc la hipertensiune.
  • Radiologia intervenţională oferă posibilitatea de a trata hernia de disc cervicală fără intervenţie chirurgicală. Discectomia cu DiscoGel este o procedură minim invazivă ce permite tratarea herniei de disc printr-o simplă puncţie a discului afectat.
  • Vertebroplastia este o procedură minim invazivă, realizată sub ghidaj radiologic, care are ca şi rezultat stabilizarea vertebrei afectate, prin injectarea unui material (polimer) la acel nivel. Prin întărire, acest ciment va stabiliza şi va susţine coloana vertebrală. Ca urmare, durerea se reduce şi în plus, poate fi prevenită agravarea leziunii vertebrale.
  • Nucleoplastia reprezintă o alternativă a operaţiei clasice deschise fiind o procedură minim invazivă pentru tratamentul herniilor de disc moderate.
  • Nu mai este nevoie ca un copil să treacă prin stresul unei operaţii! Se poate rezolva totul mult mai uşor, navigând prin interiorul vaselor de sânge. Procedura se numeşte embolizare. Durată de spitalizare este de 24 de ore iar recuperarea nu implică imobilizare la pat.
  • Embolizarea periarticulară este o procedură minim-invazivă cu ajutorul căreia, prin injectarea de microparticule biocompatibile, sunt închise vasele de neoformaţie responsabile pentru producerea şi întreţinerea durerilor articulare de la nivelul genunchiului, umărului sau a cotului.
  • Procedura de angioplastie carotidiană implică plasarea unui filtru de protecţie antiembolie şi montarea cu grijă a unui stent. Cu ajutorul stentului, artera rămâne deschisă, iar riscul de reîngustare este diminuat. În acest fel, ne asigurăm că tratamentul pacientului este personalizat şi eficient, având mereu în vedere buna funcţionare a arterei.
  • Angioplastia venoasă cu balon şi/sau stent este o metodă de tratament minim invaziv pentru tromboza venoasă profundă şi implică dilatarea vasului înfundat cu ajutorul unuia sau a mai multor baloane si, în anumite cazuri, montarea unui dispozitiv metalic de mici dimensiuni (stent), care repermeabilizează vasul şi fixează trombul în peretele acestuia, pentru a evita migrarea lui.
  • Angioplastia periferică este o procedură minim invazivă utilizată pentru tratarea acestei boli şi constă în dilatarea arterelor îngustate sau blocate cu ajutorul unui balon şi, în unele cazuri, plasarea unui stent pentru menţinerea fluxului sanguin normal.
  • Chemoembolizarea transarterială este o metodă minim invazivă de tratament combinat al hepatocarcinomului (cancerul hepatic primar) sau al metastazelor hepatice.